AGENDA

Leden van Netwerk578 krijgen voor iedere kennissessie via de nieuwsbrief een uitnodiging toegestuurd met een aanmeldknop. 

Na aanmelding krijg je via de mail alle benodigde informatie over de betreffende bijeenkomst  toegestuurd.

Maandag 14-11 / 19:00 – 20:00

Voor veel ondernemers is dit herkenbaar:

Je werkt hard, je krijgt geld op de bank en aan het eind van de maand heb je geen idee waar het geld gebleven is.

Je weet niet hoeveel je moet reserveren voor de inkomstenbelasting en/of hoeveel salaris je jezelf uit kunt keren.

En de winst onder aan de streep in je boekhouding zie je nergens terug.

 

Hoe dat met de “Profit First”-methode ook anders kan vertelt Netwerk578-lid Lissa Agema ons vanavond.

 

Bijeenkomsten uit het verleden

Maandag 12/09 – Lachen is gezond!

Heb jij eigenlijk al gelachen vandaag? Vanavond gaan we iets doen wat 99% van ons verleerd is na de kindertijd. We verklappen nog niets, maar na deze avond voel je je gegarandeerd ontspannen, vrolijk en energiek!

Omdat het weer kan na alle coronamaatregelen, combineren we tijdens deze eerste live bijeenkomst na de zomer kennis opdoen met netwerken.

Maandag 09/05 – ICT oplossingen voor zzp’ers

Als zelfstandig ondernemers hebben we allemaal op een of andere manier te maken met ICT, maar voor de meeste van ons het is niet onze kernactiviteit. Marcel Langevoort gaat ons meenemen in de mogelijkheden die er zijn, en waar je allemaal aan kunt en zou moeten denken op het gebied van ICT. In een interactieve setting gaan we kijken welke systemen en programma’s we nu gebruiken en welke oplossingen er beschikbaar zijn om het werk als ZZP-er te ondersteunen. Marcel is ondernemer in IT, met verschillende bedrijven. Zijn onderneming 2ICT ondersteunt het MKB met het maken van de juiste ICT keuzes op het vlak van IT beheer, IT security, IT advies en cloud oplossingen. Neem gerust een kijkje op zijn website!

Maandag 14/03 – Denk na over je bedrijfsmodel

Tijdens deze kennissessie neemt Ivar van Asten ons mee in de wereld van verdienmodellen. Een verdienmodel is de manier waarop je als ondernemer je geld verdient. Voorbeelden van verdienmodellen zijn: de verkoop van goederen; uurtje, factuurtje; abonnementenmodel of het servicemodel. Aan de hand van je eigen ondernemers doelen gaan we kijken met welk(e) verdienmodel(len) je deze nu realiseert en welke alternatieve mogelijkheden er zijn om je doelen te bereiken. Samen gaan we kijken of we onze doelen scherp hebben en ook de methode om daar te komen. Doe mee en laat je inspireren!

Ivar van Asten onderneemt sinds 2005 en begeleidt ondernemers bij hun start, groei en internationalisering. Daarnaast ondersteunt hij studenten van de HAN in het afstuderen op hun eigen onderneming en coacht hij ook teams, managers en bestuurders. Ondernemers komen vaak bij Ivar als zij willen veranderen (starten en groeien is ook veranderen) en daarbij een eerlijk en deskundig klankbord willen met een nuttig netwerk. Ga naar de website.

Maandag 10/01 – Waarom werken met zzp’ers

Verschillende type klanten van de netwerk deelnemers zullen ons vertellen waarom zij met zzp’ers werken, wat de voor- en nadelen zijn, hoe zij de geschikte persoon zoeken, welke contractvorm ze verkiezen, etc.

Maandag 22/11 – AVG

De AVG is al weer een tijdje van kracht. Toch bleek het onderwerp privacy en gegevensbescherming binnen de leden van Netwerk578 de nodige vragen op te roepen. Hoe staat het eigenlijk met de e-privacy verordening? Moet ik nu de cookiebar op mijn website al aanpassen of kan ik beter wachten tot die verordening er is om dubbel werk te voorkomen? En wat nu het Hof van Justitie van de EU het EU-VS privacy shield ongeldig heeft verklaard? Mag je nu nog wel met Mailchimp werken bijvoorbeeld? Zomaar wat vragen die leven. Johan van de Worp van Lexman Advocaten geeft praktische tips over hoe te voldoen aan de regels rond privacy en informatiebeveiliging.
Ga naar de website

Maandag 18/10 – Digitale nieuwsbrief

Veel van ons versturen een digitale nieuwsbrief. Maar hoe laat je die opvallen? Een nieuwsbrief is het middel bij uitstek om bestaande klanten aan je te binden. Het bereik is groot en de kosten zijn laag. Juist daarom is de nieuwsbrief een populair communicatiemiddel. En is de concurrentie in de inbox dus moordend. Hoe laat je jouw nieuwsbrief opvallen? Hoe verhoog je het aantal opens en clicks? Eric van de Lisdonk van Mailmaster geeft tips en tricks tijdens de kennissessie “Kampioen van de inbox”.
Ga naar de website

Maandag 04/10 – Hoe kom ik in de pers?

Hoe kom ik in de pers? Linda Graanoogst werkte jarenlang als journalist. Schreef meer dan 4500 persberichten. Waarbij het altijd gaat om storytelling. Om hoe je jouw verhaal op een authentieke manier brengt, met nieuwswaardigheid. Linda wordt inmiddels gezien als publiciteitsexpert. Ze leert haar klanten hoe het journalistieke spel werkt, hoe je door met en op je gemak in het nieuws te komen, je naamsbekendheid vergroot. Ga naar de website

Maandag 06/09 – De optimale planning

Na de zomervakantie gaan we van start met een onderwerp dat velen van ons na aan het hart ligt. Is ook jouw werkdag altijd te kort en je takenlijst te lang? Annemiek Tigchelaar biedt handvatten voor een optimale planning. Zodat je grip krijgt op je tijd en je de dag optimaal leert in te richten. Zodat je vanuit rust en met meer concentratie je werk als ondernemer kunt doen. Helaas kun je niet meer uren in een dag toveren, maar met haar tips krijg je wel meer gedaan!
Ga naar de website

Maandag 19/07 – Buyer persona

De initiatiefnemers van de NOA, Imre en Michiel, vertellen jullie in deze sessie meer over het kiezen van een doelgroep en hoe je daar door middel van een zogenaamde “buyer persona” een gezicht aan geeft. Zodat je veel makkelijker bij je ideale klant passende content bedenkt. Uit onderzoek blijkt dat een marketingstrategie met buyer persona’s 124% meer rendement oplevert….

Op deze manier laten ze jullie een stukje proeven uit hun ondernemersprogramma voor jongeren tussen de 17 en 24 jaar. Een programma van 4 maanden waar deze jongeren met praktische DOEN’s hun eigen bedrijf starten. Het is opvallend dat kinderen van ondernemers zelf ook vaak het ondernemerspad kiezen. Misschien ook jullie kinderen? Meer informatie over de NOA vind je op de website

Maandag 07/06 – Pinterest

Als ondernemer wil je het maximale uit je marketingactiviteiten halen. Een van de middelen om verbinding te leggen met je doelgroep is het bij ondernemers nog niet zo bekende Pinterest. Een platform wat zorgt voor groei van naamsbekendsheid, een hogere positie in Google, meer verkeer naar je website en dus een hogere omzet. Maarten Bierman van Pinfluencers laat ons zien hoe het werkt. Hoe zet je een goed ingericht zakelijk Pinterest account op? Welke content plaats je wel en welke niet? Met een goed opgezette Pinterest campagne boek je snel goede resultaten.
Ga naar de website

Maandag 19/04 – AVG

De AVG is al weer een tijdje van kracht. Toch bleek het onderwerp privacy en gegevensbescherming binnen de leden van Netwerk578 de nodige vragen op te roepen. Hoe staat het eigenlijk met de e-privacy verordening? Moet ik nu de cookiebar op mijn website al aanpassen of kan ik beter wachten tot die verordening er is om dubbel werk te voorkomen? En wat nu het Hof van Justitie van de EU het EU-VS privacy shield ongeldig heeft verklaard? Mag je nu nog wel met Mailchimp werken bijvoorbeeld? Zomaar wat vragen die leven. Johan van de Worp van Lexman Advocaten geeft praktische tips over hoe te voldoen aan de regels rond privacy en informatiebeveiliging. Deze bijeenkomst is vervallen en verzet naar 22 november.
Ga naar de website

Maandag 22/03 – Lastige klanten

Lastige klanten, wie kent ze niet? In theorie is het niet zo moeilijk om daar mee om te gaan, maar de praktijk is vaak weerbarstig. Wanda Everts weet als geen ander hoe hier mee om te gaan. Met ervaring als o.a. jurist/rechter, registermediator, coach/counselor en schrijver van het boek “Van conflict naar kans” weet ze hoe de hazen lopen. Wil je weten waarom gesprekken met sommige mensen zo makkelijk gaan en met anderen juist helemaal niet? Zorg dan dat je erbij bent de 22e!
Ga naar de website

Maandag 22/02 – Algemene voorwaarden

Vanavond geeft Mehmet Sakarya van ECHT advocatuur antwoord op de vragen die er leven over algemene voorwaarden. Deze vragen worden vooraf geïnventariseerd. Wat kun je allemaal regelen in de algemene voorwaarden? Wat is “redelijk”? Wanneer en hoe ‘overhandigen’? Ik lever aan zowel consumenten als bedrijven, maakt dat uit? Moet ik ze deponeren bij de KvK, ook al komen ze van de branche-organisatie? Zomaar wat onderwerpen die aan de orde zullen komen.
Ga naar de website

Maandag 25/01 – Strategisch inzetten van LinkedIn

Je hebt je LinkedIn profiel ingevuld. Maar dan? Hoe zet je LinkedIn strategisch in bij het netwerken? Hoe kun je stoppen met verkopen en beginnen met gekocht worden? Vanavond gaan we o.l.v. Mark Reinders van netwerken.nl aan de slag met het in kaart brengen van je netwerk en het netwerk van je doelgroep via LinkedIn. Ga naar de website

Maandag 14/12 – Herre Zonderland

Hoe blijf je met de Coronakilo’s erbij en met kerst in het vooruitzicht op gezond gewicht? Hoe haal je het beste uit jezelf? Hoe blijf je vitaal? Zodat je sneller herstelt van een evt. besmetting met het Coronavirus en je bedrijf weer snel up-and-running is? In samenwerking met JOGG Epe / Heel Epe beweegt en KoppelSWOE verzorgt Herre Zonderland een online lezing over een gezonde leefstijl en energiemanagement. Iedereen snapt dat goed slapen, gezond eten en voldoende bewegen goed voor ons is. Een goede balans tussen hard werken en hard rusten is belangrijk. Maar hoe zet je dit voornemen om in daden? Wat ga je doen en wat ga je laten? Vooraf aanmelden is dit keer vereist.
Ga naar de website

Maandag 16/11 – Jos Burgers

Vanavond verzorgt Jos Burgers, een van de meest gevraagde managementsprekers van Nederland, een webinar voor de BGE en dus ook voor ons. Hij geeft praktische adviezen hoe je in uitdagende tijden klanten aan je kunt binden en hoe je aan nieuwe klanten kunt komen. Zonder daarbij gelijk naar het prijswapen te grijpen. Niet voor niets is Jos Burgers volgens Managementboek.nl de bestverkopende managementauteur van Nederland. De titels van zijn boeken zeggen genoeg over zijn aanpak: “klanten zijn eigenlijk net mensen”, “De wet van Snuf”, “Geef nooit korting” en net verschenen: “Wacht niet op de wind, ga roeien!”. Mis deze unieke kans niet! Vooraf aanmelden is dit keer vereist. Uiterste aanmelddatum 13 november.
Ga naar de website

Dinsdag 20/10 – Google in bedrijf voor locale vindbaarheid

De kans is groot dat als je een bepaald bedrijf zoekt, je in de rechterkolom naast de Google zoekresultaten begint. Of je kijkt op Google maps welk bedrijf er in de buurt zit, checkt de foto’s en de reviews en neemt contact op via het telefoonnummer dat daar vermeld staat. Dit zijn allemaal zaken die je regelt via Google in Bedrijf. Almar Hijlkema heeft zich gespecialiseerd in deze gratis tool. Verwacht geen moeilijk technisch verhaal, maar praktische en direct bruikbare tips om je (lokale) zichtbaarheid te verbeteren.
Ga naar de website

Maandag 21/09 – Google analytics en Google search console

Extra ingelaste bijeenkomst! De presentatie die Erik van Doorne op 24/8 gaf over SEO, werd zo goed ontvangen dat hij nog een keer terug komt! Dit keer vertelt hij ons hoe we alle statistieken in Google Analytics en de Google Search Console moeten interpreteren. En wat we vervolgens met die cijfers kunnen om de vindbaarheid van onze website te verbeteren.
Ga naar de website

Maandag 21/09 – Hoe krijg je mond-tot-mond reclame

Hoe kom jij aan je klanten? Vaak is het antwoord hierop: “Via mond-tot-mond reclame“. Maar die reclame krijg je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. Wat je ervoor moet doen om deze gratis reclame ook voor jou te laten werken, vertelt Lous van Haarst ons vanavond.
Ga naar de website

Maandag 24/08 – SEO optimalisatie

Een veel gehoorde opmerking binnen Netwerk578 is: “Marketing vind ik moeilijk, ik heb er niks mee”. We hadden daarom al meerdere online workshops over marketing op het programma staan. Vandaag vertelt Erik van Doorne hoe we beter vindbaar worden in Google d.m.v. SEO-optimalisatie.
Ga naar de website

Dinsdag 28/07 – Optimaliseer je LinkedIn profiel

Er kwam een vraag uit het netwerk over LinkedIn. Dan regelen we daar toch een spreker voor ? ? Anouk Mandemaker vertelt ons de ins en outs over LinkedIn vanavond!
Ga naar de website

Donderdag 02/07 – Steven Covey’s 7 habits

Wie kent het niet? Het boek “The seven habits of highly effective people” van Steven Covey. Al tientallen jaren een bestseller. En laten we nu iemand van Franklin Covey in ons midden hebben! Zij geeft vanavond een webinar waar we ons verdere ondernemersleven plezier van gaan hebben.
Ik spreek uit ervaring ;-).
Ga naar de website

Donderdag 18/06 – Graphic recording

We gaan aan de slag met Graphic recording en Sketchnotes. Soms kun je complexe zaken niet goed in woorden overbrengen. Met beelden lukt dat wel. Vandaag doen we dit met cartoonachtige tekeningen. Je leert een visuele samenvatting te maken van een vergadering en/of op een andere en vernieuwende manier zichtbaar te worden voor je (potentiele) klant.
Ga naar de website

Donderdag 04/06 – Informatiebeveiliging

Hoe om te gaan met informatiebeveiliging tijdens een crisis? Is de kennis die in het hoofd zit van een door Corona gevelde medewerker ergens beschikbaar? Hoe veilig zijn video-vergaderingen? Michiel Benda van Omni-U geeft tips. Ga naar de website

Woensdag 20/05 – Update steunmaatregelen Corona

Financiële tips m.b.t. liquiditeit. Update over het 1e pakket aan steunmaatregelen en toelichting op het 2e pakket (voor zover al bekend). Mogelijkheden voor belastinguitstel, uitstel van aflossingen, financieringsmogelijkheden, etc. Deze sessie wordt verzorgd door Corne van Erkelens. Ga naar de website

Donderdag 07/05 – Meer conversie op je website

Welke simpele aanpassingen zorgen ervoor dat de conversie op je website omhoog gaat en je dus meer klanten en omzet krijgt? Liesbeth van Asselt van Webrendement geeft tips en trucs.
Ga naar de website

Donderdag 30/04 – Arbeidsrecht in tijden van Corona

Hoe regel je het met je personeel in deze tijd? Wat met vakantiedagen? Hoe regel je de re-integratie van een zieke medewerker nu? Mag ik de werktijden aanpassen? Echt Advocatuur vertelt ons de ins en outs.
Ga naar de website

Donderdag 23/04 – Vloggen als marketingtool

Hoe blijf je in de picture met vloggen? Deze sessie wordt verzorgd door Anita Janssen van abc-producties.
Ga naar de website

Dinsdag 21/04 – Financiele regelingen Corona

Welke financiële regelingen zijn er en hoe maak ik daar gebruik van? De sessie wordt verzorgd door de Gemeente Epe.
Ga naar de website

Online vergaderen Netwerk578